Избрани Новини

Закупуват чипове за измерване на кръвната захар на деца с диабет

Животът

23-04-2014, 15:41

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Лайънс клуб в Добрич става на 15 години

Лайънс клуб в Добрич ще закупи 440 чипа за ежедневно измерване на кръвната захар на деца в Североизточния район, болни от диабет, както и пет медицински уреда в помощ на лечението им, това съобщи днес президентът на клуба Костадин Батанов. Повечето от децата в региона са диспансеризирани в университетската болница "Света Марина" във Варна.
Инициативата е част от проект на клуба за профилактика на диабета на стойност 68 000 щатски долара. Около 70 на сто от финансирането се осигурява от Фондацията на Лайънс Интернешънъл, а останалите средства клубът ще набере на традиционния си благотворителен бал, който ще се състои на 26 април в курорта Албена. Тогава ще бъде отпразнувана и 15-та годишнина от създаването на добричкия клуб.

В досегашните трийсет благотворителни прояви клубът е събрал над 350 000 лева и е привлякъл към каузата си повече от 6000 съмишленици, каза Батанов. С мобилна медицинска техника, закупена от клуба, вече седем години децата от 3 до 6-годишна възраст в Добричка област се преглеждат безплатно за очни заболявания. Обхванати са и над 1000 деца от първи до трети клас в четири училища в Добрич в програма за профилактика на
гръбначните изкривявания.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов