Избрани Новини

Красимир Герчев направи първата копка на "Стъпалата"

Днес, на 7-ми април, кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев официално даде старт на строителството на панорамна алея „Стъпалата“ в м. „Голак“ град Разлог за 326 034,96 евро.

Жители на града, ръководството на Община Разлог и Общински съвет Разлог, народния представител Любен Татарски, кметове по населените места в общината, представители на фирмите изпълнители на строителството, строителен надзор и авторския колектив изготвил проекта, присъстваха на първата копка на бъдещия новия туристически обект.

Кметът Герчев счупи бутилка шампанско в греблото на багера, който направи символична първа копка на мястото, където ще се издигне 12-метрова кула.

„Трябва да имаме атрактивни места, които туристите в Разлог да посещават. Целта ни е все повече туристи да идват в града ни, както и да се засили желанието им да се върнат отново в Разлог. Проектът предвижда изграждане на панорамна алея „Стъпалата”, която води до върха на Голак – обичано и посещавано място от местните хора.”, коментира инж. Красимир Герчев.

Панорамна алея „Стъпалата“ в м. „Голак“ град Разлог включва изграждането на еко-пътеки и места за почивка и отдих в Разлог, което ще допринесе за развитието на алтернативния туризъм. Проектът включва интересни туристически атракции - модерни природно-познавателни и развлекателни елементи, към които българските и европейските туристи проявяват интерес. Уникални по своя характер „спирки” – погледни места и кула ще бъдат разположени по билото на Голак. Те ще дават неповторими сетивни изживявания за възприятие на уникалната природа – чрез слух, аромат и допир. На стъпалата  към Голак ще бъдат монтирани табели на културна, историческа и природна тематика, площадки за игра, пейки и беседки. Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца.

Община Разлог изпълнява тези дейности по проект „Устойчив туризъм и промотиране на екологията в партньорство” (Sustainable Tourism and Ecology Promotion Under Partnership - STEP UP) в партньорство с Община Гевгелия (Македония), Договор РД, одобрен за финансиране по приоритетна ос 2 Подобряване качеството на живот, сфера на дейност 2.1. Оползотворяване на природни ресурси  по Програма за трансгранично сътрудничество по Инструмента за предприсъединителна помощ (IPA) България – Македония“ 2007-2013 г. Общата стойност на проекта и за двете общини е 499 873.91 евро. Водеща организация е Община Разлог с бюджет – 326 034,96 евро, а партньори - Община Гевгелия, Република Македония с бюджет 173 838,95евро.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов