Избрани Новини

Разлог по-чист от днес

Днес Община Разлог ще проведе кампания за традиционно масово пролетно почистване на града. В масовото почистване на планинския град ще се включат служители на общинска администрация Разлог, жители на града, неправителствени организации и други.

„Да изчистим град Разлог за един ден” е мотото на тазгодишната кампания за пролетно почистване. Общинска администрация гр. Разлог разчита на активното участие на гражданите и приканва всички жители на Разлог да почистят пространствата пред дома си, тротоара и уличното платно.

„Градът е разделен на три района, за извозването на отпадъците ще бъде предоставена техника от общината, която предварително може да бъде заявена до 04.04.2014 година.”, коментира инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог.  

Междувременно вече са почистени зелените площи в централните части на Разлог, градските градинки, местата около детските и спортните площадки и училищата, подрязани са и храстите. В централния градски парк цялостно е почистено езерото.  Започва машинно и ръчно измитане на града, за да се избегне запрашеността във въздуха и запушването на канавките. Това се случва по разпореждане на кмета на Община Разлог инж. Красимир Герчев.

От общинска администрация коментираха, че ще вложат максимални усилия за максимално бързо почистване на Разлог и съставните населени места.

Поетапно ще започне и измиването на улиците. От 7 до 11 април ще се измиват улиците на Разлог. По населените места в общината измиването на улиците започва на 3 и 4 април в Добърско, на 7 и 8 април ще бъдат измити улиците в Горно Драглище, на 9-10 април в Долно Драглище, на 14-15 април в Баня. Преди Великден, на 16-17 април ще бъдат измити улиците на селата Елешница и Годлево. В Бачево улиците ще бъдат измити на 28 април. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)