Избрани Новини

По-надеждна администрация в Симитли

Служители от община Симитли дискутираха с експерти на кръгла маса начините за оптимизация на административната структура.
Целта на форумите, които се провеждат в община Симитли, бенефициент по проект „Оптимизиране на административната структура на общините Симитли, Гърмен, Хаджидимово и Кочериново“, както и в общините, партньори по проекта, е да се съгласува и дискутира информацията за определените функции и тяхното изпълнение от административните звена в рамките на администрацията на община Симитли.
Съвместно с консултанти, служителите от община Симитли дискутираха по темите за Обезпечаване на функциите на общината с достатъчно и подходящи служители и с надлежно разпределени функции; Качество и надеждност на комуникациите и координацията в администрацията на Община Симитли и комуникацията и координацията й с външни администрации и/или организации при изпълнението на функциите; Информиране на ползвателите на услуги за предоставяните услуги и постигнати резултати; удовлетвореност на потребителите; Оценка и самооценка на предоставяните услуги от общината, а именно - как оценявате качеството и надеждността на предоставяните от общината услуги; как оценявате работата на администрацията в направленията, в които работите; какво мислите за натовареността с правомощия и задължения на дирекцият, в която работите и длъжността, която заемате, както и за Осигуреност с ресурси, компетентност и подготовка на служителите и натовареност. Участниците в кръглата маса в Симитли споделиха свои препоръки и предложения.
Информацията от проведените кръгли маси в четирите общини, проектни партньори, ще бъде използвана за обобщения и анализи на състоянието на администрацията.
Кръглата маса бе проведена в изпълнение на проект „Оптимизиране на административната структура на общините Симитли, Гърмен, Хаджидимово и Кочериново“ чрез извършване на функционален анализ при прилагане на Единна методология за провеждане на функцеонален анализ в държавната администрация. Проектът е финансиран по договор за безвъзмездна финансова помощ, финансиран от Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов