Избрани Новини

Млади фермери с призови места на състезание в Свиленград

Ученици от Професионална гимназия по механизация на селското стопанство - гр. Разлог завоюваха призови места на състезание в Свиленград

За поредна година ученици от Професионална гимназия по механизация на селското стопанство гр. Разлог заеха призовите места на регионалното състезание „Млад фермер-2014”, което се проведе в Свиленград този месец.

От 15-те отбора на земеделските гимназии в Южна България, учениците от Разлог Петър Сагрев, Георги Ковачев и Джемал Кемал заеха първите места.

Състезанието се проведе в три направления - растениевъдство, животновъдство и майсторско управление на трактор, като в направление растениевъдство Георги Ковачев спечели първо място и впечатли журито с отличните си умения в резитбата на лози. Петър Сагрев се представи в област животновъдство, а Джемал Кемал се прояви като майстор в управлението на трактор.

„Аграрен университет - Пловдив даде правото на отличилите се да бъдат приети студенти в специалност, която кандидатът пожелае.По традиция всяка година отборите на ПГ по МСС - Разлог получават такава възможност.И тази година нашите ученици също си извоюваха правото да бъдат студенти в Аграрен университет в гр. Пловдив. Ръководителите Владимир Коцаков, Румен Ласков и Марияна Манушкина подготвиха отлично младите ни специалисти и сега се радват за големите успехи на своите възпитаници.”, коментира инж. Иван Аврамов директор на училището.

Организаторите на състезанието изненадаха участниците с екскурзия до Охрид.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)