Кметът Камбитов и световният шампион по гимнастика Йордан Йовчев откриват новата спортна зала

Заместник-министърът на младежта и спорта и световен шампион на България по гимнастика- земя и халки Йордан Йовчев пристига в Благоевград за официалното откриване на многофункционалната спортна зала в двора на Трето основно училище „Димитър Талев”. Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и звездата на българската спортна гимнастика Йордан Йовчев ще прережат лентата и ще дадат нов спортен хоризонт пред учениците в областния център на Пиринско. Началният час на тържественото събитие е 11:00 в двора на учебното заведение.

Вчера Държавната приемателна комисия подписа акт 16, с който сградата може да бъде въведена в експлоатация, съобщават от пресцентъра на общината. Всички становища, издадени от комисията към този момент, са положителни и спортното съоръжение може да се използва пълноценно.

Това е поредният завършен проект на екипа „Камбитов”,  който е насочен към младите хора и тяхното бъдещо развитие и реализация в Благоевград.

Многофункционалната спортна зала е разположена в двора на III ОУ „Димитър Талев”. Тя е свързана с учебната сграда чрез топла връзка, като паралелно с това има и външен самостоятелен вход. Модерното съоръжение разполага със санитарни възли, съблекални, отопление и вентилация. Залата е с над 120 места и може да се използва за волейбол, баскетбол, художествена гимнастика, тенис на маса, борба, джудо, бокс, бадминтон, тенис на корт, спортни танци и фитнес съоръжения. Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"