Избрани Новини

Акулите обърнаха Пирин насред Гоце Делчев

Футболистите на Херо нямат право на повече грешки в мачовете до края на плейофите, ако искат да запазят шансове за спасение

Отборът на Черноморец запази искрицата надежда за оцеляване жива след като победи Пирин Гоце Делчев като гост с 2:1. Гостите започнаха много активно мача и в първите минути създадоха две добри възможности, но Балтанов и капитанът Ванчо Траянов пропуснаха от удобни позиции. Постепенно домакините изравниха играта и на свой ред започнаха да атакуват вратата на гостите, пазена в този мач от Стефано Кунчев.  В 38-та минута домакините откриха резултата чрез Ели Маркес, който проби отдясно и след и с хубав удар успя да преодолее вратаря на гостите.

След почивката акулите опитаха да променят статуквото на терена и успяха. Първо Райков центрира опасно от фаул, но няколко футболисти на Черноморец се разминаха с топката. След това Башов можеше да отбележи втори гол за домакините, но Кунчев се намеси решително и предотврати опасността.

В 67-та минута отборът на Черноморец успя да изравни резултата, след като Балтанов стреля от около  13-14 метра и прати топката в горния десен ъгъл на Абдиков за 1:1. Само три минути по-късно акулите осъществиха пълен обрат. Милен Василев, който се появи няколко минути по-рано на терена, с шут извън границата на наказателното поле отбеляза втори гол за Черноморец.

До края двата отбора не успяха да променят резултата и мачът завърши с победа на футболистите на Херо 2:1, които съкратиха на 6 точки аванса на Славия и съхраниха шансове за спасение. Сега всичко зависи от представянето на отборите в директните двубои, но едно е ясно - акулите нямат право на повече грешки в мачовете до края на плейофите.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)