Избрани Новини

Днес изтече срокът за номинации за „Жена на годината в Благоевград”

Утре ще станат ясни имената на 10-те благоевградчанки, номинирани за конкурса „Жена на годината на Благоевград” за 2014 година

Конкурсът, който се организира от Женското благотворително дружество „Македония” с подкрепата на община Благоевград, се провежда за дванадесета поредна година.

Номинирането за “Жена на годината на Благоевград” става чрез демократична процедура, при която всеки гражданин, гражданска общност и административна структура на Благоевград може да предложи предпочитаната от него кандидатура, като посочи името, професията и заслугите на избраната от него жена. От всички номинации се определят десет, като една от тях ще бъде носителка на титлата. Идеята на конкурса е да бъдат посочени като пример за подражание жени от областния център на Пиринско, които са надарени с великото качество да творят добро. Това са жени, които ежедневно отдават време, професионални и личностни умения и средства, за да помагат на обществото да се усъвършенства в името на общото благо, съобщават от пресцентъра на общината.

Имената на десетте номинирани благоевградчанки ще бъдат оповестени утре. Седмица по- късно, в деня на големия християнски празник Благовещение, който е определен и за Ден на благоевградчанката - 25 март, на официална церемония в зала „22 септември” от 18.00 часа ще стане ясна новата носителка на приза „Жена на годината на Благоевград” за 2014 г. Тя ще бъде определена от жури, в което не присъства представител на Община Благоевград. В журито  са включени управителният съвет на ЖБД „Македония”, представляван от Светлана Йорданова, Олга Ворошилова и Елена Илиева, и Клубът „Жена на годината”, в който членуват всички носителки на титлата „Жена на годината на Благоевград.

Първият конкурс е организиран през 2003 г. До този момент призьорки са били Мими Праматарова - директор на парк Рила, Йорданка Филипова - председател на Сдружението на учителките – ветерани, Мария Петрова – председател на Сдружението на родителите на наркозависимите лица,  Илонка Чучкова – експерт-счетоводител, Иванка Лалева - журналист във в. “Пирин Труд”, Екатерина Николова - съдия в Районен съд – Благоевград, Евгения Йорданова – директор на Дом за нашите деца “Св. Николай” – Благоевград, Здравка Чимева – председател на Сдружение “Движение Ние - жените”, Юлия Дживджорска – актриса в ДТ „Никола Вапцаров”, Катя Бельова – съдия в Окръжен съд – Благоевград,  д-р Теменужка Любенова – председател на Общински съвет по наркотични вещества, и Антоанета Гулева – дългогодишен кръводарител и радиоводещ в радио Благоевград.

Последни предложение за номинация могат да бъдат направени днес на сайта на конкурса jenanablagoevgrad.org или на телефон на Женското благотворително дружество „Македония” 073/ 88 07 54.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов