Избрани Новини

Братя Галеви зад решетките! Спипаха Пламен вчера, Ангел пред седмица

Второто потвърждение на новината, че братя Галеви са задържани, съобщава БНТ, цитирайки два независими източника

До момента МВР нито потвърждава, нито отрича новината. Главният секретар Светлозар Лазаров лаконично коментира, че към момента той не разполага с такава информация.

От свои източници “По света и у нас” научи, че Ангел Христов  е задържан още преди седмица в държава от Близкия изток и чрез Интерпол тогава са уведомени нашите служби. Преценено е за ареста да не се съобщава, защото е имало оперативни данни за местонахождението и на другия издирван с червена бюлетина дупничанин.

Пламен Галев е задържан вчера в съседна на България страна. На този етап предстои идентификацията на двамата и установяването на самоличностите им от службите на държавите, в които са арестувани. Вероятно по тази причина все още няма и официално съобщение за задържането на издирваните. Наши източници, обаче твърдят, че в международните полицейски регистри срещу имената на Пламен Галев и Ангел Христов се появява статут на секретни агенти и докато не се установи дали те имат това качество, арестът им няма да бъде официално обявен.

Братя Галеви бяха осъдени за рекет и изнудване през май 2012 год, но напуснаха страната преди да попаднат в затвора. От тогава са обявени за международно издирване с червена бюлетина на ИНТЕРПОЛ. Срещу тях има и дело за конфискация на имущество, придобито от престъпна дейност. Заради липсата им, обаче Кюстендилския окръжен съд спря процеса. В момента се чака тълкувателно решеи на ВКС, което ще определи съдбата на делата за конфискация в случаите, когато не могат да бъдат открити съдените. Към този момент Пламен Галев и Ангел Христов все още съществуват в списъка с издирвани лица на ИНТЕРПОЛ, международната организация не ги е свалила, въпреки съобщенията, че двамата са задържани.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов