Избрани Новини

Шок за Мая Манолова: Интерпол пипна "братята" ѝ!

"Сестра Галева" е притеснена сигурно, Пламен и Ангел арестувани в Дубай

Дупнишките "братя" Пламен Галев и Ангел Христов са арестувани в чужбина .Новината тръгна от източник на "Всеки ден ", който съобщил, че вчера около 17.30 е бил задържан единият от братята , но не е уточнил кой от двамата е. По вероятно е, това да е Пламен Галев, тъй като преди една седмица като слух бе разпространена информация, че Ангел Христов Геле-е бил задържан в Дубай, но официално полицейските власти криели информацията, за да заловят и Пламен Галев.

Макар, че все още няма официална информация за ареста на братята факт е, че и двамата са свалени от издирване в страниците на Интерпол. Първо преди няколко дни "изчезна " Христов ,а от снощи в 32-те страници с издирвани лица липсва и Галев. Това подсилва информацията, че е твърде възможно те да се задържани и свалени от издирване. Пламен Галев и Ангел Христов бяха осъдени през май 2012 година на 5 години затвор за създаване и участие в група за рекет и изнудване, припомня "СТрума".

Седмица след като Върховният касационен съд обяви присъдата им, двамата минаха в нелегалност. На 9 май 2012 г. Галев и Христов бяха обявени за общодържавно издирване, след като служителите на „Съдебна охрана“ не успяха да ги открият на адресите им в Ресилово. Дупнишките бизнесмени са обявени и за международно издирване с червена бюлетина на Интерпол.Периодично се появяват различни информации за местонахождението на Галеви – че двамата са или в Гърция, или в Латинска Америка.

Дни след като изчезнаха спецпрокуратурата обвини задочно Пламен Галев и Ангел Христов за пране на 35,5 млн. лв. Те бяха обвинени като ръководители на организирана престъпна група, създадена с цел превод на суми извън страната по банков път чрез използване на документи с невярно съдържание и пране на пари в особено големи размери. Братя Галеви са обект на интерес и от страна на Комисия зза отнемане на незаконно придобито имущество. В момента се чака тълкувателното решение на Върховния касационен съд, за да започне делото за конфискацията на изчезналите от правосъдието Братя Галеви, чиито имоти са за над 4 милиона лева. Сред тях фигурират четири супер скъпи мерцедеса, пет луксозни аудита, както и дялове от действащи фирми, в които двамата са съдружници. Пламен Галев има участие в 11 фирми, а Ангел Христов – Геле – в 12.

Двамата са спрягани за особено близки на заместник-председателката на Народното събрание Мая Манолова. Неслучайно Голямата уста от Кюстендил е наричана дори от някои свои съпартийци "Сестра Галева"! Със сигурност новината за ареста на двамата и "братя" ще я притени сериозно.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов