Избрани Новини

През Орешарски минали милиони левове за Братя Галеви

Новините

06-01-2014, 09:32

Снимка:

© wtv

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Ангел Джамбазки/ВМРО/ и Атанас Атанасов/ДСБ/ в спор за и против отпадане на доживотния затовр без право на замяна пред Нова тв

Отпадане на най-тежкото наказание - това не ни допада, не е удачна мярка в нашето общество. Така зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки коментира пред Нова телевизия възможността за отпадане на доживотния затвор без право на замяна при евентуално пренаписване на Наказателния кодекс.
„Аз съм за смъртно наказание", вметна обаче той.

По думите му дългото наказание превъзпитава обществото. „За мен това би трябвало да бъде защита на обществото", коментира той оставането на най-тежкото наказание.

Тук обаче се включи юристът и член на ДСБ Атанас Атанасов, който попита: „Какъв е смисълът от това (най-тежкото наказание, б.р.), след като в България законите не се прилагат по равно?".

Според Атанасов проблемът на България е корумпираната система. „В тази област големият проблем е, че задкулисно се пробутват на възлови места в съдебната система хора, които изпълняват поръчки", поясни той.

„Ако законите се прилагаха еднакво за всички, Орешарски нямаше да е в политиката", изтъкна Атанасов. Причината за коментара на юриста бил фактът, че преди години, без никакъв търг и правила, през министър-председателя минали милиони левове към Братя Галеви.

На въпрос кой покровителства тези престъпления Атанас Атанасов бе категоричен - Прокуратурата, но подчерта, че не може да знае кой точно прокурор е покровителствал въпросното решение.

Юрист Атанасов обаче изтъкна, че е категорично против смъртното наказание, но подчерта, че има един кръг от лица като убийци на бременни жени и серийни убийци, които не би следвало да бъдат на свобода.

Атанасов запита: „Ще разрешим ли да бъдат разстрелвани крадците на место?". Тук Джамбазки побърза да се включи - „Ще защитим ли хората в малките населени места?".
„Аз не съм съгласен през закона да се насърчават саморазправите", обяви юристът.

Другият проблем, по неговите думи,е, че няма никаква разлика в МВР от времето на Цветанов Цветанов и сега, когато то е ръководено от кабинета на Орешарски, в лицето на вътрешния министър Цветлин Йовчев.

„Българските граждани, които си плащат данъците, трябва да разчитат на държавата, а не да се чудят как те да се борят с престъпността", поясни Атанас Атанасов./News.bg/



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов