Избрани Новини

Разлог и Москва се договориха- учениците ще изучават руски!

Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев подписа Договор за сътрудничество с Държавния институт за руски език А.С. Пушкин ( Москва, Русия)

В Разлог на официално посещение пристигна Маргарита Николаевна Русецкая и.д. Ректор  на Държавния институт за руски език А. С. Пушкин, придружавана от Мария Алеексеевне Салмина куратор на Департамента на образованието на град Москваи Сергей Викторович Кувшинов директор на Международен институт за нови образователни технологии в Москва.

Маргарита Русецкая и кметът Герчев се договориха за сътрудничество и подкрепа в сферата на преподаването и изучаването на руски език и култура в България, както и съвместно прилагане на образователни програми в рамките на проекта„Институт Пушкин”.Община Разлог ще работи в посока развитие на партньорството с Московския държавен институт за руски език и създаване на руски културен център в Разлог, съобщиха от пресцентъра на общиината.

Инж. Красимир Герчев изрази своето одобрение за предоставената възможност за ежегоден прием на студенти и преподаватели по руски език от община Разлог в съответствие с решенията на Министерството на образованието и науката на Русия. В Разлог ще бъдат командировани специалисти от Московския институт за извършване на научна и методическа работа, участие в семинари и конференции. Това ще даде възможност на община Разлог да използва целогодишно изградената туристическа база на територията на община.

Изключително важна точка от подписания договор е организирането на обучение на учители по руски език и прием на студенти за обучение в Института по взаимно-съгласувани програми, както и прием на завършили ВУЗ от община Разлог в програми за аспирантура на Института.

След като стинаха ръце Маргарита Русецкая и Красимир Герчев обявиха, че списъкът на проекти и области на сътрудничество може да бъде допълнен и уточнен по взаимно съгласие.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов