Избрани Новини

44 ученици от Разлог се състезаваха по професии

44 ученици от ПГТХТ „Никола Стойчев” гр. Разлог участваха в състезания по професии

В училищния кръг на надпреварата мериха сили ученици от 9 до 12 клас.

В състезанието за „Най-добър млад готвач” взеха участие 6 ученици от 10 до 12 клас. От определената от комисията кошница с продукти всеки участник в състезанието приготви три асортимента по 2 порции. Състезанието протече в два етапа - решаване на тест и приготвяне на асортиментите. Работата на участниците продължи три часа. Изделията бяха оценявани от жури в състав инж. Катя Попова, инж. Анелия Гергинина и инж. Пелагия Джупанова. Всеки от състезателите приготви ястията с желание, оригиналност и майсторство. Участниците презентираха приготвените асортименти на български и чужд език, съобщават от пресцентъра на община Разлог.

Под ръководството на Ив. Финдрина и В. Мунина се проведе и състезанието за „Най-добър млад сервитьор”, в което взеха участие 5 ученици. Всеки от тях реши тест и подреди масата с необходимите прибори и съдове по предварително определено меню.Всички се представиха на ниво и показаха необходимите знания и умения. Най-висок резултат показа Димитрина Чукова от 11 „а” клас.

Достойно се представиха учениците от 9 до 12 клас от специалност Икономическа информатика в различните модули. Най-атрактивно и масово участие в модул Работа в учебно предприятие имаха учениците от 12”б” клас под ръководството на инж. Даилова и Т. Фарфарова.Учениците демонстрираха сключване на търговски сделки и водене на преговори. Управителите на 2 учебно – тренировъчни фирми- Петър Гудев и Тодор Макреев сключиха сделка за организиране на teambuildingи стриктно оформиха всички документи.

В модул Обща теория на счетоводната отчетност и счетоводство на предприятието с ръководители Г. Власева и Т.Фарфарова се състезаваха 3 отбора – Звезда, Комета и Левски. Отборите бяха определени на лотариен принцип. Състезателите показаха своите знания в областта на общата теория на счетоводството и показаха уменията си при съставяне на счетоводни статии по зададени стопански операции и оформянето на първични счетоводни документи. Достойни първенци в състезанието станаха състезателите от отбор Звезда – Елеонора Бельова от 10 „б” клас, Ралица Попова от 9 „б” клас и Мария Кайтазова от 11 „б” клас.

В модул Предприемачество участваха 6 ученици от 12 „б” клас с ръководител Костадинка Попова, които успешно презентираха своите бизнес планове. Най-достойно се представи Борислав Борисов.

В модул Компютърни архитектурни и операционни системи с ръководители Ваня Аломинова и инж. Олга Юрукова се състезаваха ученици от 11”б” клас.Те бяха разделени на 2 отбора – „Тайфуни” и „Урагани”. Те демонстрираха своите умения при разглобяване и сглобяване на компютър. Състезанието се проведе в 2 кръга като по-бързо и умело се справиха състезателите от отбор „Урагани” – Добромир Кръстев, Иван Макаков и Здравко Костадинов.

Всички състезания преминаха при перфектна организация.Участниците показаха необходимите знания,висок професионализъм и завидни умения. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов