Избрани Новини

Порасналото дете-чудо Дивна застава до талантите в „Големите надежди”

Младата изпълнителка може да се похвали с няколко хита, награди, признание на международния “Sanremo Junior”

Тя е най-яркият пример, че талантът на една звезда може да изгрее в ранна детска възраст. Затова когато получава предложението да стане част от „Големите надежди”, Дивна уверено казва „да”. Така от 12 март порасналото дете-чудо, както често я наричат, ще застане от другата страна на сцената и заедно с Любо Киров ще посрещне най-талантливите пеещи деца на България.

 Дивна е само на 11 години, когато заедно с Миро печели формата „Пей с мен” и дава сериозна заявка за таланта си. Първите стъпки в музиката обаче прави доста по-рано – когато е едва четиригодишна. Затова и детството й е изпълнено с разнообразни случки на сцената и извън нея. Eдна от тях е по време на гала концерта на румънския конкурс „Karpatian Stars“, когато токът внезапно спира. Това обаче ни най-малко я смутило – тя не само че продължила да пее, но взела и първата награда. Изключително професионално се справя и с друга инфарктна за всеки музикант ситуация – по време на участието си в „Пей с мен” забравя текста на италианска песен. За лош късмет, в този момент се поврежда и аутокюто. Дивна обаче отново запазва самообладание и за да се измъкне от неловката ситуация, си съчинила няколко чисто нови думи на италиански.

 

Спомня си и още колоритни случки от детските години – как на парти по случай 8-мия си рожден ден си счупила ръката и продължила празненството в спешното отделение. Друга любопитна история е падане в градския шадраван, но не през лятото, а в студените първи мартенски дни – така не само се измокрила до кости, но и треперила от студ часове след това.

 Днес, само на 16 години, Дивна има зад гърба си сериозен музикален опит. Още с първия си сингъл „Ти не можеш да ме спреш“ получава признанието БГ Песен на престижните Годишни музикални награди на БГ Радио, следва хитът „Готов ли си за мен“ и подписване на договор с лейбъла Монте Мюзик. През лятото на 2013 година се включва в хита на Били Хлапето „Слънчеви дни“, а преди по-малко от месец представи „Мойта музика“по музика и аранжимент на Графа, текст на Илия Григоров и Графа. Дивна е и културен посланик на родния си град Русе с мотото „Свободен дух означава да преследваш мечтите си докрай и да не позволяваш на нищо да те спира". В духа на мотото, талантът й излиза и извън родните граници – през 2010 г. тя заема престижното второ място на „Sanremo junior“.

 Как ще се чувства в първата си роля на жури и ще разпознае ли себе си в големите надежди, които ще излязат на сцената на шоуто? Кой ще бъде и третият член на журито, ще разберем на 12 март, 20.00 ч. по Нова.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)