Избрани Новини

3 500 лева за Боби след днешния мач

Благоевград Лайф

02-03-2014, 19:46

Снимка:

община Симитли

Автор:

BlagoevgradUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Благотворителен мач за Боби

4 300 лева са събрани за Боби от Крупник

Базар "Да помогнем на Боби" в Благоевград

И лошото време не успя да попречи на каузата „Да помогнем на Боби”

Под знака на благотворителността и надеждата за младото момче от село Крупник, което страда от остра бъбречна недостатъчност, се игра дербито на Югозападната В група „Септември” Симитли – „Пирин” Благоевград.

Изпълнителите на химна на „Септември” Симитли – Иван Дяков, Мария и Магдалена Филатови, Николай Кимчев подкрепиха кампанията „Да помогнем на Боби”. Популярните изпълнители пяха на живо химна на отбора преди да прозвучи първият съдийски сигнал.

3 107,90 лева надежда за Боби от Крупник събраха дарителските кутии, които бяха поставени на входовете на стадиона. Още 240 лева са даренията от футболистите на „Септември” Симитли. Сумата от благотворителната кампания събота и неделя набъбва с още 100 евро и 92 лева, които са дарени от участниците в научната конференция „Симитли – минало, настояще, бъдеще”, която се проведе на 1-ви март.

Идеята на отбора-домакин в мача Септември Симитли - Пирин Благоевград, сочен като дербито на Югозападната В група, противно на очакванията на някои футболни запалянковци да бъде кървава битка, бе денят да се превърне в спортен празник и да събере максимално публика, която, с купуването на билет за вход, да помогне в събирането на средства, жизнено необходими за Борислав Неделчев. Инициативата мачът да премине под знака на благотворителността бе на кмета на общината Апостол Апостолов. Въпреки дъжда, който валя в неделния следобед стотици фенове бяха на стадиона. Да подкрепят Боби и, разбира се, любимия отбор.

„Благодарим на Иван Дяков, Мария и Магдалена Филатови и Николай Кимчем, които се отзоваха на апела ни „Да помогнем на Боби”. Благодарим на всички футболни фенове, които дариха искрица надежда за Боби! Благодарим Ви!”, казват приятелите на Борислав Неделчев, които няма да се уморят и няма да се откажат да са до него в борбата с бъбречната недостатъчност.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)