Избрани Новини

1 331 000 лева за проекти в Симитли

Държавата осигури финансиране на приоритетни проекти на общините, които да бъдат реализирани през настоящата година

От държавния бюджет са разпределени близо 500 милиона от публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“ за приоритетни програми и проекти на местните власти и на министерствата за благоустройство на общините и с цел осигуряване на заетост.

За общините в Благоевградска област, по критерий приоритет и добро проектно предложение са отпуснати от хазната близо 14 милиона лева. Парите ще отидат за подобряване на инфраструктурата, асфалтиране на улици, в по-малката си част проектните предложения на общините са за инвестиции в спортно-развлекателната инфраструктура и детските и учебни заведения, информират от пресцентъра на общината.

Милион 331 000 лева ще бъдат инвестирани по два проекта в община Симитли. По-голямата част от парите са за рехабилитация на уличната мрежа в общината. Приоритетно държавата отпуска 950 000 лева за ремонт и рехабилитация на улици. В плана на общинското ръководство е вписана главната пътна артерия в град Симитли, където подземната инфраструктура е изцяло рехабилитирана, платното се нуждае от цялостно преасфалтиране, в едно с корекция на бордюри и тротоари.

Вторият проект на община Симитли, който е одобрен за финансиране от държавния бюджет през настоящата година е изграждане на спортно-развлекателен атракцион в градския парк в Симитли. Целевото финансиране е в размер на 381 000 лева. С парите от държавата, общината реално надгражда инвестиции, реализирани по проекти с европейско финансиране. В градския парк в Симитли, който беше облагороден по проект по програма ТГС България-Македония 2007-2013г., е предвидено изграждането на композиция от съоръжения за спорт и игри.

Община Симитли е в първата половина на списъка с пиринските общини по одобрени проекти за финансиране от държавния бюджет от публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“ за приоритетни програми и проекти на местните власти. Първенец е община Гоце Делчев с одобрени 5 250 000 лева, на дъното е община Хаджидимово с 200 000 лева. 

От списъка с добри проекти за финансиране отпадат общините Благоевград, Петрич, Кресна, Струмяни и Банско.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)