Избрани Новини

Укрепват пътя за симитлийското село Долно Осеново

Багери влязоха в коритото на реката, чиито води опасно подкопаха устоите на пътя за симитлийското село Долно Осеново

От няколко дни се работи по изместване коритото на реката, за да може да започне изграждане на подпорната стена на пътя за най-многолюдното село в симитлийска община. За неотложния ремонт държавата отпусна в края на 2013 година 161 375 лева. Община Симитли стартира веднага с административните процедури за изпълнение на укрепителни дейности на свлачището, което опасно подкопава устоите на единствения път към село Долно Осеново, информират от пресцентъра на общината.

Средствата са отпуснати от междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет и са от държавния резерв за непредвидени и неотложни разходи.

Необходимо е изграждане на подпорна стена, която да обезопаси пътния участък. Отпуснатите от държавния бюджет средства за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия дава зелена светлина на община Симитли. Вече е в ход административната процедура за избор на изпълнител и извършване на същинската работа по укрепването на пътя за Долно Осеново, коментираха от кметска администрация.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)