Избрани Новини

Педофилът Йорданов кара деца да се събличат по скайп

Извратенякът набирал жертви по "Фейсбук", съдът веднъж го осъдил на 1000 лева

Полицаи арестуваха 37-годишен мъж, карал деца да се разголват и да мастурбират в интернет. Работата по случая е започнала в края на януари тази година след сигнал на родителите на едно от децата. По време на разследването било установено, че в периода от есента на 2013 г. до януари тази година Деян Йорданов се запознавал във „Фейсбук“ с малолетни момичета. Пред тях се представял за ученик и им отправял покани да си говорят в скайп. В съобщенията, които им изпращал там, им предлагал да си направят взаимно удоволствие, като се съблекат голи и се гледат и пипат пред камерата, пише "Монитор".

Едно от децата - 12-годишно момиче, обаче разказало за баткото на родителите си, които незабавно подали сигнал в полицията. При извършеното претърсване в дома на педофила в Дебелец е иззет личният му компютър. Деян Йорданов е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан за срок до 72 часа.

Точно преди година, през февруари 2013 г., Деян също бе арестуван при спецакция на ГДБОП след подаден сигнал. Разследването тогава установи, че мъжът си направил профил в интернет платформата www.ask.fm. Там той се запознавал с малолетни момичета и ги карал да се събличат и мастурбират пред камерата, докато ги наблюдавал и без тяхното знание и съгласие ги записвал. След това горещите клипчета били пускани от педофила в мрежата.

Възмутени потребители подали сигнал в сайта за киберпрестъпления на сектор „Компютърни престъпления” в МВР. Деян Йорданов беше арестуван, разследван и съден по обвинения за склоняване на малолетно лица къмпохотливо показване на половите си органии за разпространение на порнографски материали в интернет с участието на лице, ненавършило 16-години. Пред съда той призна вината си, поиска споразумение и беше осъден на една година условно и глоба от 1000 лв. Сред мотивите на съда за леката присъда бе и този, че извратенякът не бил знаел истинската възраст на момичето, с което общувал, то доброволно се било съгласило да се съблече и през трите месеца, в които общували, активно търсело контакт с чичкото. Извършеното повторно престъпление сега обаче е в рамките на все още неизтеклия изпитателен срок от първата присъда и този път педофилът от Дебелец вероятно ще получи полагащата му се ефективна присъда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов