Избрани Новини

Младеж качил 60 хил. файла брутално детско порно

Архив Бургас

28-08-2012, 16:47

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Бруталното порно било снимано с деца от 7 до 10 годинки. 

Материали с брутални сцени на сексуално насилие над деца на възраст от седем до десет години е предлагал 23-годишен от Смолян, предаде в. "24 часа".

Той е обвинен впритежание и разпространение в мрежата на порнографски материали, в които участват лица, ненавършили 18 години. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

След обиск на дома на Д.С. е открит преносим компютър. В него са съхранени около 120 гигабайта или приблизително 60 000 броя файлове - снимки и видеозаписи с порнографско съдържание. За създаването им са експлоатирани деца. 

Разпространителят на порноматериалите е направил пълни самопризнания. Първоначално е задържан с полицейска мярка за 24 часа, а по-късно Смолянската районна прокуратура му е повдигнала обвинение по чл.159 ал.4 вр. ал.2 - създаване, разпространение и държане на порнографски материали, в които са използвани деца, и му е наложила 72-часова мярка.

За престъплението се предвижда наказание лишаване от свобода до шест години и глоба до 8000 лева.

По първоначални данни в спецакцията са открити десетки порнографски видеоклипове, снимки и записани онлайн-комуникации с участието на невръстни деца.

Педофилите използвали специална криптирана Р2Р комуникационна технология, с помощта  на която обменяли помежду си файловете с детска порнография, а в създаването им участвали и самите те. Целта на тази технология била максимално затрудняване на правоприлагащите органи при проследяване и установяване на участниците в престъпната група.

Специализираната операция е проведена от антимафиоти в сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт” към ГДБОП и колегите им от регионалното звено в областния център. Делото е образувано по материали получени от ГДБОП - София, а разследването е възложено на Сектор „БОП" - Смолян, под прякото ръководство и надзор на Районна прокуратура - Смолян.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов