Избрани Новини

Кабинетът съществува още, единствено заради службогонеца Станишев

Радан Кънев: Правителството съществува, за да може най-големият службогонец - Сергей Станишев, да си намери работа в Европа

За да задържим или увеличим подкрепата за нас, трябва да държим една изключително негативна позиция спрямо ГЕРБ, но пък постоянно търсим общи действия с тях, понеже се стремим към осъществяването на по-голямата цел - падането на правителството и провеждането на предсрочни избори, защото сегашното управление вече прекрачва границите с много от своите действия.
Това каза в студиото на БТВ Радан Кънев.

Днес ще бъдем свидетели на влизането на полиция в университета за първи път в историята му. Това ще е един скандал без аналог в българската история. при всяко положение не може цената да бъде полиция в университета, убеден е Радан Кънев.

Ние говорим за свободата на медиите, за протестите, за съдебната система - по тези теми ще продължим да говорим публично. Ще анализираме данните от регистрираме социологически спад, изтъкна той.

По думите му хора, които не са коалиционни партньори, си говорят в медиите, за да знаят всички за какво си говорят.

Трябва да видим кои наши послания са чути и одобрени и кои наши действия се приемат отрицателно от нашите симпатизанти. Най-добрата оценка я дават избирателите. Смисълът на демокрацията е, че тя възможността да се гласува. Ние ще се борим за демокрация, категоричен е лидерът на Реформаторския блок. И все пак нямам нужда от анализа на социолозите относно евентуалните ни общи действия с ГЕРБ, защото имам преки наблюдения върху избирателите, тъй като се срещам много често с тях, допълни той.

Трябва да има ясна алтернатива, защото в България правителства падат, когато има ясна алтернатива, когато се знае какво се иска, а не когато се знае просто кой ще дойде на власт след управляващите в момента. Правителството съществува, за да може най-големият службогонец - Сергей Станишев, да си намери работа в Европа. Ако ги питате какво следва след май, и те не знаят, нямат дългосрочни планове, заяви лидерът на Реформаторския блок. Ние не поставяме условия, но водим публичен дебат за иницииране на среща по актуалните теми в страната. Не крия, че с Борисов се чуваме по телефона, но обикновено това не са разговори за някакви политически действия. Решение за среща с други партии за уточняване на общи действия сваляне на кабинета  може да вземе целия Реформаторски блок, подчерта Радан Кънев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов