Избрани Новини

Илияна Йотова на първо място в евролистата на БСП – Благоевград

Вл.Пандев отбеляза, че на тези избори БСП трябва да бъде първа политическа сила и хората ще се доверят отново на социалистите

Вчерашното трето заседание на 47-та конференция на Общинския съвет на БСП Благоевград започна със скръбна вест, която бе съобщена от Общинския председател д- р Владимир Пандев. Той оповести пред съпартийците си, че Орлин Попов, който е секретар на 8-ми квартал е починал. Всички присъстващи в залата почетоха паметта на г- н Попов с минута мълчание.

 

"Необходима е промяна! Приоритет за Европа трябва да бъдат проблемите на хората, а самата Европа трябва да стане лява. Приоритет трябва да се превърнат науката, образованието и здравеопазването.” – отбеляза Общинският лидер. Той завърши с това, че на тези избори БСП трябва да бъде първа политическа сила и бе уверен, че хората отново ще се доверят на социалистите, защото те изпълняват своите обещания и спазват своите принципи.
Докладът на комисията за предложения за евролиста изнесе Областният председател на БСП – Юлиян Гошев, който съобщи, че има общо 28 номинирани, от които 16 са дали своя отвод. По този начин листата остана с 12 предложения, с имена добре познати в партията.

1. Илияна Йотова – 30 гласа;
2. Сергей Станишев – 21 гласа;
3. Георги Пирински – 20 гласа;
4. Асен Балабанов – 5 гласа;
5. Корнелия Нинова – 5 гласа;
6. Янаки Стоилов – 5 гласа;
7. Петър Корумбашев – 3 гласа;
8. Деница Караджова – 2 гласа;
9. Еввгени Кирилов – 2 гласа;
10. Георги Кадиев – 2 гласа;
11. Антон Кутев – 1 глас;
12. Рая Петкова – 1 глас.

Преди гласуването за евролистата, Народният представител от Коалиция за България – инж. Емил Костадинов взе думата отностно предстоящите избори. Той отбеляза, че главната тема са именно тези Евроизбори и тя не бива да бъде подменяна.
Той не пропусна да изкаже мнението си и що се отнася до новосъздалата се АБВ.
„ Поведението на АБВ е формално. Това не е партия, но поведението му е като на партия, която заявява желанието си да регистрира друга листа, която ще бъде конкуренция на БСП. Удивително е съвпадението между думите на Бойко Борисов и тези на АБВ. Защо точно сега се случва това? Сега, защото е изчерпан потенциалът на протестите и резултатите от работата на правителството са толкова видими и са на лице. ” – заключи Костадинов.

Депутатът сподели още, че друга листа ще навреди с това, че ще внесе колебание. „Нашата тема е Европа. Бъдещето на България е Европа. Не е тема вътрешнопартийната конкуренция. Нашият противник не е АБВ, а бедността в България. БСП ще бъде победител в тази ситуация, защото когато ни е било най- трудно ние сме най-силни!” – с тези силни думи завърши своето изказване Народният представител, който бе силно аплодиран от своите съпартийци, информират от партията.
Единодушно делегатите на 47-та конференция решиха да номинират първите 10 кандидата в листата, като от нея да отпаднат последните двама : Антон Кутев и Рая Петкова.

Утре от 9:00 часа е конференцията на общинската организация на БСП в Сандански, а в неделя от 10:00 часа в Петрич.

След номинациите на БСП в областта, предстои тяхното съгласуване в Областния съвет, след което предложенията ще бъдат внесени на Национален съвет и предстоящия конгрес.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов