Избрани Новини

Коледен бал в помощ на отец Иван

Фолклорната певица Поли Паскова и попзвездите Боряна Баташова и Деси Тенекеджиева ще пеят за благотворителния Коледен бал, организиран в подкрепа на отец Иван и приюта в Нови хан, дал подслон и храна на над 200 бездомни майки и деца

Водещи на събитието, което ще се състои днес (18 декември ) в хотел Хилтън от 19:30ч. , са БНТ-легендата Петър Вучков и журналистката Патриция Кирилова.

В книгата на Патриция "Да свалим маските" един от героите е отец Иван, който е даден като антипод на безбройните измислени "герои" в страната ни. Журналистката бе инициатор и за връчването на почетната награда Велик Българин на отеца през март т.г.

Художници, бижутери и други творци също се включват в благотворителната томбола на събитието. На концерта ще присъства и самия отец Иван с малчугани от приюта. "Най-неотложна нужда имаме от палети за огрев, дърва, консерви – местни, пастет, зелен боб, грах, гювеч, компоти, конфитюри, колбаси, кашкавал, сирене.  Може детски дрехи, пелени, памперси, мокри кърпи, запазени обувки за децата", споделя отецът.  Партньори на бала са Бизнес Лейди клуб, сп. Бизнес Лейди и ВИП Комюникейшън. 

Още няколко инициативи бяха подети във фейсбук в защита на приюта в Нови хан. 

Мото-клуб Велика България призова от страницата си: "Българи, нека отново всички ние  покажем, че сме истински хора и Човеци от земята на Аспарух и Левски. Нека го докажем и да помогнем на приюта на отец Иван. Купете за 5 лева пакетирана храна и ни я донесете. С много малко, можем да зарадваме много хора. Всеки ден след 18 ч. в Онгъла, намиращ се на бул. "Сливница" № 208 /до бензиностанцията на Сточна гара, зад Бърза помощ/, събираме пакетите-помощ за студените зимни дни в приюта. Не е трудно да сме добри, важното е да го поискаме със сърцето си. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ И ТЕЗИ, КОИТО Я ОБИЧАТ!". 

В Бургас също е организирана кампания за бездомните деца в приюта на отец Иван. Популярният водещ от Канал 0 Асен Асенов - Хермес, със съдействието на телевизията, организира на  22.12.2013 г.  в Бургас от 10 ч. до 12:30 ч. пред Пантеона на площадката събиране на храни и дрехи. 

Българи от чужбина също се включиха в инициативите, като помагат със средства по банков път. Ето и сметката на приюта:
Дом за сираци “Св. Николай” при храм “Св. Троица”,
с. Нови хан, п.код 2110, БУЛСТАТ: 175743823
Банкова сметка: UNI CREDIT BULBANK,клон Елин Пелин
IBAN: BG72UNCR 96601000411600, BIC: UNCRBGSF



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов