Избрани Новини

Отец Иван от Нови Хан: Багерите ще минат първо през мен

Архив Пловдив

22-11-2011, 14:23

Автор:

ПловдивУтре

Всичко от Автора

"Няма да позволя да бъде разрушено крилото от приюта в Нови хан, машините трябва да минат през мен", заяви отец Иван

"Няма да позволя да бъде разрушено крилото от приюта в Нови хан, машините трябва да минат през мен", заяви отец Иван от Нови хан по БТВ. 35 души живеят в социалния му дом. Общо 145 души са намерили топъл дом и храна, 60 от тях са деца. Нямаме пари за дърва, цепя стотинката за лекарства и книги, дано парите за храна не свършат, сподели отец Иван.

Имаше дори заплахи домът ад бъде подпален. На спирката на Нови хан все още има надпис, „Попе, махни циганите от дома или ще те запалим“, оплака се свещеникът. Това крило за да е незаконно вина не нося само аз, а и местната администрация. Архитектът от общината ми каза, познаваме се, ще те оправим, но сега имам много работа и няма как да отделя време, каза отец Иван. Началникът на РДНСК в София Милка Гечева обаче е категорична – няма законово основание да бъде издаден документ, който да запази крилото на социалния дом. В резултат от проверките са установени множество нарушения.

Докато старото крило е изпълнено през 1987 г. и е в режим на търпимост, то новото крило е изпълнено през 2009 г. От 2003 г. няма възможност за узаконяване, посочи Гечева. Тя обаче не намери думи да обясни как така имотите на Цар Киро също са незаконни, но палатите все още стоят в Катуница.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов