Избрани Новини

Добричлийката Антония Първанова оглави НДСВ

Евродепутатът поема поста от Христина Христова

Евродепутатът Антония Първанова е новият лидер на НДСВ. Тя поема поста от оттеглилата се заради изборната загуба Христина Христова. Първанова спечели лидерския пост при първото гласуване на извънредния VII-ми конгрес на партията с 343 гласа, в който участваха 656 делегати, съобщиха от пресцентъра на царската партия.

Претенденти за лидерския пост в НДСВ бяха общо четирима кандидати. Делегатите на конгреса избраха евродепутата пред секретаря на НДСВ и председател на Младежкото НДСВ Стефан Кенов, Георги Найденов – председател на Съвета на НДСВ по икономика и финанси и Любка Качакова – общински съветник на НДСВ.
Антония Първанова е родена през 1962г. в Добрич. Завършва езикова гимназия "Гео Милев" с английски и немски език в Добрич, медицина и здравен мениджмънт във Варна, обществено здраве в Маастрихт, Холандия и здравна политика в Англия. Започва политическата си дейност през 2001г., когато е избрана за депутат от НДСВ. През 2007г. е определена за евронаблюдател, а през 2009 г. е избрана за член на Европейския парламент, заместник-председател на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ). Била е номинирана от колегите си за "Евродепутат на годината".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов