Избрани Новини

Антония Първанова е в топ 10 на най-активните от всички 736 евродепутати

Новините

14-07-2011, 12:00

Снимка:

VoteWatch.eu

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Данните сочат, че българският евродепутат - Антония Първанова е измежду 10-те най-активни евродепутати в Европейския парламент

Отново евродепутатката от НДСВ Антония Първанова е българската отличничка в Европейския парламент, сочи статистиката за дейността на българските евродепутати от втората година на мандата им.

Според данните на www.votewatch.eu - независима интернет страница, която предоставя официалната статистика за работата на депутатите, Първанова не само е най-активна от българска страна, а и е измежду 10-те най-активни евродепутати в ЕП.

Първа сред бг евродепутатите в законодателната работа се нарежда Антония Първанова  (ALDE/ADLE - НДСВ). Тя е на 73 позиция от общо 736 депутата в Европейския парламент. Първанова е подала 73 доклада. От българските депутати я следват Мария Неделчева  (PPE – ГЕРБ) с 51, Ивайло Калфин (S&D - Коалиция за България) с 34, Илиана Иванова (PPE – ГЕРБ) с 29, Владко Панайотов (ALDE/ADLE - ДПС) с 25, Евгени Кирилов (S&D – Коалиция за България), Андрей Ковачев (PPE – ГЕРБ - 19), Филиз Хюсменова (ALDE/ADLE - ДПС - 17), Илияна Йотова  (S&D – Коалиция за България) с 16 и Метин Казак (ALDE/ADLE - ДПС -  11).

По-малко от 10 доклада са подготвили 7 от нашите депутати.
Повече от 8 пъти по-малко доклади е дал съпартийникът на Първанова - Станимир Илчев (ALDE/ADLE - НДСВ) - 9. Надежда Нейнски (PPE - Синята коалиция) има 8, Димитър Стоянов (NI – Атака) - 7, Владимир Уручев (PPE – ГЕРБ) – 6, Слави Бинев (NI – Атака) - 5. На последно място по този критерий с по 4 доклада се нареждат Емил Стоянов (PPE - ГЕРБ) и Кристиан Вигенин (S&D - Коалиция за България).

Най-много въпроси от страна на член на Европейския парламент към Европейската комисия или Съвета на Европейския съюз е поставил Владко Панайотов - 41. Панайотов е на 165-171 позиция от общо 736 депутата в Европейския парламент по поставени въпороси.
Следва го Първанова - с 2 по-малко. Илияна Йотова е трета с 21, следват Станимир Илчев с 15, Слави Бинев с 14, Ивайло Калфин с 13, Надейда Нейнски с 12, Илиана Иванова и Андрей Ковачев с по 9, Филиз Хюсменова и Метин Казак с по 8. Последни са Кристиан Вигенин и Евгени Кирилов, съответно с по 7 и по 5 зададени въпроса.

Първанова е първа и по брой декларации, с които депутатът изисква от Европейската комисия законодателна инициатива - 6.
Мария Неделчева е подала 2, а по 1 имат Станимир Илчев, Илиана Иванова, Евгени Кирилов и Димитър Стоянов.

Евродепутатите от Атака най-рядко подкрепят българското мнозинство при вотовете.  Димитър Стоянов е гласувал по еднакъв начин с нашите депутати в 57.41 %, а Слави Бинев - в 56.92 %.

Филиз Хюсменова гласува най-често с мнозинството български евродепутати в 91.58 % от случаите, с едва 0.07 % по-малко - Владко Панайотов - в 91.51 % от случаите и с 0.25 % по-рядко - Антония Първанова - в 91.33 %
На четвърто място е Метин Казак в 91.00 % от гласуванията, Станимир Илчев - в 90.39 %, Емил Стоянов - в 87.72 %, Надежда Нейнски с 87.71 %, Мария Неделчева с 87.55 %, Андрей Ковачев с 87.08 %, Илиана Иванова с 86.90 %, Владимир Уручев - 86.66 %, Кристиан Вигенин – 83.53 %,  Илияна Йотова с 83.45 %, Ивайло Калфин с 83.30 %, Евгени Кирилов с 82.95 %.

VoteWatch.eu подготви списък с най-влиятелните членове на ЕП, въз основа на резултатите от гласуване на депутатите. Взети са под внимание фактори като: модел за формиране на коалиция, позициите на националните партии и отделни депутати в рамките на европейските политически групи.

При проучване на баланса на властта „между” и „в” рамките на европейските политически групи, VoteWatch.eu установи, кои са евродепутатите, гласували в повечето случаи заедно с печелившата страна.

Водещ по този критерий е евродепутатът от Румъния - Adina Vălean  (ALDE/ADLE). Тя е печелила в 90.2 % от гласуванията и съответно е посочена като най-влиятелният евродепутат в ЕП.

Спрямо този критерий, българският евродепутат с най-голямо влияние е д-р Антония Първанова (ALDE/ADLE - НДСВ), която е печелила в 87.67 % от гласуванията. 

Votewatch.eu използва ресурсите на Европейския парламент чрез интернет страницата му, за да предаде цялостната дейност на членовете му, като предоставя възможност за групиране на информацията на базата на националност, партийна принадлежност (принадлежност към партия на страната-членка) и принадлежност към европейска група. За предоставянето на данните са използват утвърдени статистически методи, разработени от специалисти по политически науки от London School of Economics и Université Libre de Bruxelles. Страницата се актуализира след всяка пленарна сесия.  

Българският евродепутат с най-голямо влияние е д-р Антония Първанова, която е печелила в 87.67 % от гласуванията.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов