Избрани Новини

Номинираха Антония Първанова за евродепутат на годината

Архив Варна

02-09-2010, 15:08

Снимка:

SOFIA PHOTO AGENCY

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Единственият българин, номиниран за годишните награди на официалното издание на ЕП,

известни като "евродепутат на годината", е д-р Антония Първанова. Представителката на НДСВ, която е част от групата на АЛД, е включена в селекцията за наградите за 2010 година в категорията „Здравеопазване” за успешната й работа в тази сфера.

Антония Първанова от НДСВ води в класацията по брой на доклади, изнесени пред Европарламента през първата година от мандата на ЕП. Жълтият евродепутат има рекорден брой доклади - 26, в сравнение с всички останали български евродепутати от всички партии. Втората в българската класация с едва 12 доклада е Мария Неделчева. Това показа през юли проучването на независимата интернет страница Votewach.eu за работата на евродепутатите за първата година от мандата им.



Евродепутатът от НДСВ държи първенство сред българите и по много други показатели като брой поставени въпроси пред Европарламента – 13. Д-р Първанова е национален първенец като автор на 4 декларации, произнесени от трибуната на законодателния орган на ЕС, следвана от другия НДСВ депутат Станимир Илчев. По броя на речи, произнесени в ЕП, тя е на трета позиция сред 17-те българи.

Антония Първанова е отличничка и по присъствия на заседания - 96%, и е трета сред българските  членове на ЕП.

Приносът на д-р Първанова сред всички 736 евродепутати от всички партии и националности я нарежда на престижното 3–4 място по брой декларации, на 25 място по брой доклади и  на 108-ма позиция по брой поставени въпроси в ЕП за първата половина на тази година.

Официалното издание на ЕП The Parliament Magazine прави годишни класации от 2005 година, за да отличи постиженията на депутатите. Кампанията започва през май, когато търговски и професионални асоциации, както и групи в отделните сектори, определят номинациите. След това в 13 категории се подготвя списък от 39 имена. Според регламента, всички членове на Европейския парламент предстои да гласуват, за да определят печелившите избраници до 10-ти септември. Наградите ще бъдат връчени по време на официална церемония на 29 септември в Брюксел.




Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)