Избрани Новини

Отборът на Второ училище е големият победител в Районното състезание "Млад огнеборец“

На второ място се класираха възпитаници на V СУ "Георги Измирлиев“

Ученици от II ОУ „Димитър Благоев“ - Благоевград грабнаха приза „Млад огнеборец“. Състезанието се проведе на стадиона в с.Рилци.
Младежите бяха наградени от секретаря на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев и Боян Кондуров, началник на Районната служба по пожарна безопасност – Благоевград.
На второ място се класираха възпитаници на V СУ „Георги Измирлиев“, а веднага след тях се наредиха ученици от IX ОУ „Пейо Явров“.
В надпреварата четвърти се класираха младежи от Обединено училище "Свети Паисий Хилендарски" - с. Долно Осеново.
Участниците, които са на възраст от 12 г. до 16 г., се съревноваваха в две дисциплини – щафета и бойно разгръщане на състезателна пътека.
През м. май предстои да се проведе и областен кръг на състезанието „Млад огнеборец“, в който ще вземе участие и отборът победител в районната надпревара.
Движението Младежки противопожарни отряди (МПО) “Млад огнеборец” е с международен характер. В България то е възстановено в началото на учебната 1999/2000 година по разработен Примерен устав, включен в Указанията на Министерство на образованието и науката (МОН), за организация на дейността в системата на предучилищното и училищното образование.
Основната цел на младежкото движение е повишаване на физическата дееспособност на младежите и развиване на трайни практически умения и готовност за правилни действия при пожари и бедствия.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)