Избрани Новини

На фестивал по случай 30-годишнинатата на АУБ кани университетът

Участват "Керана и космонавтите“, "Престо“, Hug or Handshake и Jin Monic

На 2-ри май Американският университет в България (АУБ) и радио АУРА организират фестивал AURAxAUBG Fest. Събитието ще се проведе в центъра на Благоевград, пл.„Георги Измирлиев“ (подплощадно пространство) като началото му ще бъде поставено в 14 часа. Жителите и гостите на града са добре дошли да празнуват заедно с голямата общност на АУБ – студенти, преподаватели, администрация, както и вече завършили висшето училище. Инициативата е част от програмата за отбелязване на 30-годишнината на университета и Радио АУРА. 
Програмата на фестивала ще започне с изнесено радиошоу с музика и гости, свързани с историята на университета и радиото. Организаторите планират занимания за малки и големи, а сцената ще бъде предоставена на възпитаници на АУБ от първия до последния випуск, важни личности от историята на университета и общественици от Благоевград.
Артистичната програма започва в 17:00 часа с музикалната школа „Престо“, последвана от участието на музикалните групи на възпитаници на АУБ – Jin Monic и Hug or Handshake, а програмата ще закрият „Керана и космонавтите“.
Ще бъде обособена зона с храни и напитки, където ще бъдат представени местни бизнеси и активности, свързани с университета.
Студентското радио АУРА е основано от Христо Грозев и негови колеги през 1991 г. в АУБ и е първата частна радиостанция в България. Днес, в своето интернет пространство, то се радва на ентусиазирана аудитория както от университета, така и извън него.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов