Избрани Новини

Гледаме Елена Петрова на сцената на читалище "Братство” в Кюстендил

Представлението е на 26 април от 19:00 ч.

Днес от 19:00 ч. в читалище "Братство 1869“ - Кюстендил пред кюстендилската публика ще бъде представена постановката "Търновската царица".
В главните роли ще видите актрисата Елена Петрова и Яцек Янков - в ролята на д-р Старирадев. Участват още Таня Карбова, Мариела Топалова, Марияна Бранкованова, Цветана Благоева, Николай Сяров и Веселин Борисов.
Непреходната повест на Емилиян Станев "Търновската царица" оживява за първи път на театрална сцена, драматизирана от верния на българските класици режисьор Бойко Илиев.
Един млад и елегантен мъж се връща от чужбина в родния си град. "За тоя чорбаджийски син, отписан от паметта на търновци се мълвеше, че изхарчил торби жълтици в парижките кафе-шантани и от него не бивало да се очаква нищо".
„Отъркал се в лустрото“ на Запада, героят на Емилиян Станев трудно понася „ориенталската леност и мърлявост“. С това като че ли оправдава своята себичност и надменност. „Цивилизована“ Франция му е създала определени навици в любовта, които той не иска да наруши. Бавно, но сигурно превръща жената, която го обича и е готова да му бъде прислужница в дома, помощница в работата, любовница в кревата, майка на неговите деца – в проститутка, служителка в публичния дом „Двата гълъба“. Сякаш за да се защити от нейната безрезервна любов, той се заиграва с богаташката щерка и негова пациентка. Така се сблъскват два морала, два свята. Сблъскват се представите за любов в цивилизования свят и простата народна етика, говореща с езика на природата. Природата, която е над всички нас.
Билети се продават в читалище „Братство 1869“, както и онлайн в grabo.bg.
Цена на билетите: 16 лв.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)