Избрани Новини

Техници от Банско са първенци по приложна електроника

Отборът е на Професионалната гимназия по електроника и енергетика

Отборът на Професионалната гимназия по електроника и енергетика в Банско спечели Националното състезание по приложна електроника „Мога и зная как“ за състезатели от ХІ и ХІІ клас. Сред деветокласници и десетокласници първи са възпитаниците на Професионалната гимназия по механоелектротехника „Ген.Иван Бъчваров“ в Севлиево.
Младите техници от ХІ и ХІІ клас изработваха симулатор на автомобилна аларма и сигнализация за забравени светлини на кола. Майсторите от ІХ и Х клас пък се надпреварваха в направата на луксозна елха.
До финала достигнаха по 6 отбора от всяка група.
При представителите на по-големите ученици от ХІ и ХІІ след победителите се наредиха отборите на Професионалната техническа гимназия във Варна и Професионалната гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ във Видин.
Втори сред деветокласниците и десетокласниците е отборът на Професионалната техническа гимназия „Цар Симеон Велики“ в Търговище, а трети - ПГЕЕ в Банско.
Националното състезание „Мога и зная как“ се проведе за 11-та поредна година, а домакин на финалния кръг беше ПГЕЕ в Банско. Надпреварата се организира от Министерството на образованието и науката.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов