Избрани Новини

Пенсиите ще се изплащат само в пощенските станции по местоживеене

Ако се наложи, изплащане ще се прави и в четвъртък

Заради кибератаката срещу информационните системи на "Български пощи", пенсиите и великденските добавки към тях в размер на 70 лв. ще се изплащат не във всяка пощенска станция както досега, а само в станциите по местоживеене.

Утре е последният ден за изплащане на пенсиите и добавките, но ако се наложи, изплащане ще се прави и в четвъртък, обяви на извънреден брифинг главният изпълнителен директор на държавното дружество Деян Дънешки:

"Искам да се извиня на нашите клиенти, които очакват да получат пенсиите си и добавките, че процесът е забавен, той е забавен предвид по- различния механизъм, по който в момента ги обслужваме, тъй като електронен картон, с който работехме доскоро, позволяваше възможност пенсиите да бъдат получавани във всяка пощенска станция в страната.

Към настоящия момент те ще бъдат раздавани единствено и само в пощенските станции по местоживеене, така че който очаква да я получи на друго място, това няма да може да бъде извършено.

През утрешния ден, който е последен за изплащането, ще направим допълнителен анализ, и ако се наложи, ще изискаме да се работи и в следващия ден - на 21 април, така че, ако някой случайно не е успял да си получи парите, да си ги получи в този ден преди празниците".

Деян Дънешки посочи, че няма информация за изтекли лични данни на граждани в следствие на хакерската атака срещу пощите, която, по думите му не е извършена в България, информира БНР.

Той не се ангажира със срок, в който всички услуги, които държавното дружество предлага, ще бъдат възстановени.

"Всички, които искат да си ги вземат и отидат в пощенските станции, ще си ги получат. Така, че няма да останат пенсионери без да си получат пенсиите. Създадени са възможности - да, работи се по-бавно, това е факт, всичко, каквото е възможно, правим с цел хората, които трябва да получат пари, които правителството е предвидило за тях. Да имат тая възможност, разбира се, с малко повече време чакане, за съжаление", допълни Дънешки.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)