Избрани Новини

Литератори от Югозапада обсъдиха бъдещата си дейност (снимки)

Присъстваха творци от Петрич, Перник, Кочериново, Гоце Делчев и Благоевград

Днес в НЧ "Никола Вапцаров" - Благоевград се проведе организационна среща, на която се обсъдиха някои въпроси по дейността на Литературен клуб "Огнище" и Творческо обединение "ХХI век", както и издаването на алманах "Огнище". Присъстваха членове от клуба и обединението от Петрич, Перник, Кочериново, Гоце Делчев и Благоевград.
Литературният клуб "Огнище" към Народно читалище "Н.Вапцаров -1866" – Благоевград е един от най-известните и дейни клубове в България, който отразява и организира дейността на пишещите творци от града и областта.
Творческото обединение "ХХI век" е създадено с идеята да бъде форум на сътрудничество с литератори и хора на изкуството от цяла Югозападна България.
Председателят на читалищното настоятелство Васил Новоселски приветства събралите се и очерта насоките за развитие на читалищната дейност. Доц.Златко Павлов, председател на двете литературни групи, запозна присъстващите с конкретните намерения по отношение на литературния сборник "Огнище", който ще излезе през есента, а членовете на клуба представиха своите идеи за работата на клубовете.
Всеки член на двете творчески обединения маже да изпрати своите материали, снимка и кратка биография на мейл ognishte_@abv.bg. До три стихотворения или 5-6 страници проза.
Всички творци имат желание да помогнат кой както може в разпалването на "Огнище"-то, за да стигне пламъкът му до повече хора и да ги накара да заобичат литературата и и изкуството.
В края на срещата младата поетеса от Гоце Делчев Соня Щуркова поздрави колегите си  литератори със свое стихотворение. А сле това - неформални разговори и приятни приказки на по чаша кафе в пролетния ден.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов