Избрани Новини

За Краси Кацарска тъгуват литераторите от Югозапада

На среща разказаха спомени и рецитираха стихове в нейна памет

"Отблясъци след дъжд" - така се казва последната поетична книга на Красимира Кацарска, излязла посмъртно, издадена от НЧ "Н.Вапцаров" 1866" - Благоевград..

40 дни след нейната кончина и точно на рождения й ден - 20-ти февруари, семейството й и читалището - нейното второ семейство, събраха литератори, приятели, колеги, за да почетат паметта й. В хоровата зала на читалището пристигнаха поети  и писатели от целия Югозапад. В знак на обич и признателност към един отишъл си без време добър приятел, всеотдаен творец и прекрасен учител.

За книгата и поетесата Красимира Кацарска говори поетът Лъчезар Селяшки, редактор на изданието. В думите му прозвуча болката и тъгата от загубата на един голям приятел и на едно дълго приятелство, започнало още от общите им студентски години.

Своя поклон пред паметта на Краси с думи направиха и писателите Евгения Йорданова и Спасимир Тренчев от Благоевград, поетите Катя Ерменкова и Мария Маринова от Сандански, Катя Кирянова, Лили Трендова и Паун Гашев от Петрич, Борислав Владиков, Вася Борисова и Йордан Тонев от Благоевград, доц.Златко Павлов, проф.Костадин Динчев, Саша Ласина, Елена Илиева и още много приятели, дошли да почетат  паметта на своята приятелка и учителка в света на словото. Звучаха стихове от най-новата й книга, много от присъстващите прочетоха свои стихотворения, посветени на Краси.

В памет на Красимира Кацарска е учредена награда в конкурса "Ева", организиран от читалището.

Краси беше личност, с която всеки град, всяко населено място  щеше да се гордее да я има. Щастливи сме, че я имахме. Не случайно я наричаха "емблемата" на Благоевград.

Поклон!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов