Избрани Новини

Наркопласьор от Петрич е предаден на съд

Обвиняемият е осъждан за същото деяние

С обвинителен акт на Окръжна прокуратура–Благоевград на 32-годишния С.П. от Петрич е повдигнато обвинение за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 4 от НК.

На 30.11.2018 г. била осъществена полицейска операция срещу разпространение на наркотични вещества в Петрич. С предварително разрешение от съда било извършено претърсване и изземване на жилище и прилежащите му помещения на адрес в ж.к. „Цар Самуил“ в града. На органа на МВР било известно, че те се ползват и обитават от С.П. Той лично отключил вратата на мазето, в което бил открит бидон с чувал, съдържащ суха зелено-кафява тревиста маса. Веществото имало специфичен мирис на марихуана.

Изготвената в хода на разследването физикохимична експертиза е констатирала, че иззетият обект представлява коноп (марихуана) с тегло 1 593 грама, със съдържание на активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол 21,8 %. Стойността на предмета на престъпното деяние е 9 558 лева съгласно постановление на МС за определяне на цените на наркотичните вещества по тарифа за нуждите на съдопроизводството.

Извършеното от С.П. престъпление е с висока степен на обществена опасност. Обвиняемият е осъждан, включително за същото деяние.

Предстои насрочване на разпоредително заседание от съда.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)