Избрани Новини

В Кюстендил предстои среща с поезията на Ива Спиридонова

Ще представят и "Рисунки в жълто", сборник разкази от националния конкурс "Вие пишете, ние четем"

Издателство "Библиотека България" и НЧ "Асклепион 1998", със съдействието на Общин Кюстендил представят книгата "От мен до другото безсмъртие", поезия от Ива Спиридонова и "Рисунки в жълто", сборник разкази от националния конкурс "Вие пишете, ние четем".
Поканата е за среща с поезията на Ива Спиридонова, събрана в третата ѝ поетична книга, издадена с подкрепата на Министерството на културата, програма "Помощ за книгата", под редакцията на поетесата Камелия Кондова.
Ива се завръща у дома с "От мен до другото безсмъртие", за да разкаже за пътя на любовта от човека към безсмъртието и за себе си като автор. Актьорът Любен Чаталов ще прочете избрана поезия, а редакторът Камелия Кондова и поетът Михаил Калдъръмов ще споделят своите думи за книгата.
В рамките на събитието ще бъде представен и сборникът с разкази "Рисунки в жълто" със съставители акад.Владимир Зарев и Весела Люцканова, събрал в себе си отличените творби от националния конкурс на издателството "Вие пишете, ние четем" 2020. В него са селектирани и разказите на двама кюстендилски автори – Виолета Атанасова и Калин Василев, които също ще имате удоволствието да чуете. За създаването на сборника ще разкаже координаторът на конкурса Симеон Аспарухов.
С участието на Виолета Атанасова, Ива Спиридонова, Калин Василев, Камелия Кондова, 
Любен Чаталов, Михаил Калдъръмов и Симеон Аспарухов.
Срещата е днес от 18.00 часа във Възрожденското училище на ул. ."Търговска" 6.
Вход свободен.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)