Избрани Новини

Хорове ще огласят Кюстендил днес

НЧ "Братство 1869" се включва в VI Национална инициатива "България пее"

Днес от 18:00 ч. на сцената пред читалище „Братство 1869” ще се проведе концерт в рамките на Националната инициатива „България пее”. За поредна година и Кюстендил ще се включи в тази кампания с изпълнения на хоровете и вокалните групи, които творят в читалището - Фолк Арт Формация, Туристически хор „Осоговско ехо”, Квартет „Хармониум”, Вокална формация „Неразделни” и Музикална компания „Пей сърце”.
Инициативата „България пее” се провежда за първи път през 2016 година на територията на цялата страна с подкрепата на българските общини, читалища, хорове, диригенти и хористи.
Тази година ще се проведе нейното шесто издание на национално ниво, а организатор е Българският хоров съюз.
В рамките на три дни, от 15 до 17 април, хорове от цялата страна запяват заедно в специално организирани концерти в различни градове.
Това е едно от най-значимите и мащабни събития, свързани с хоровото дело в България. Целта му е да покаже принадлежността на хиляди българи към това демократично и въздействащо изкуство, да представи красотата, богатството и колорита на вокалното майсторство в България, да продължи обединяването на хоровете и певческите групи от страната и да демонстрира потенциала и желанието за развитието на това хорово изкуство в страната. Българското хорово дело е национално богатство, а неговите постижения – една от най-красивите ни визии пред света.
Този концерт е посветен и на най-светлите християнски празници – Цветница и Великден!


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов