Избрани Новини

Благоевградчанин - европейски шампион е разочарован от отношението на държавата

Благоевград има четирима европейски шампиони от първенство в Хърватия

Илиан Томанов, който за пореден път е носител на европейска титла, направи емоционален пост във Фейсбук. В него той подчертава, че Благоевград има четирима европейски шампиони от първенство в Хърватия. За постиженията им обаче се интересуват само родителите на завърналите се със злато, сребро и бронз Илиан Томанов, Антон Огролеков, Рами Шау, Кирил Илиев, Кристиан Ранчов и Дени Велев. Не и държавата в лицето на местната и централната власт.

Шампионите чакат от една седмица да получат признание за постиженията си от кмета на Благоевград. Илиан Томанов пише също, че от година очаква от държавата премията  за спечелен бронзов медал.

Ето и целия пост на носителя на европейска титла Илиан Томанов:

Изчаквах да мине еуфорията и да започнем да пишем за разочарованията. Преди седмица се прибрахме от Европейско първенство по таекуон-до в гр. Пореч, Хърватия. Националният ни отбор изпрати едно от най-силните си европейски първенства, ще пиша конкретно за мен и конкретно за мъжете от Благоевград.

Илиан Томанов- европейски шампион кат 92кг.

Антон Огролеков-европейски шампион 58 кг.

Рами Шау- Европейски шампион 78кг.

Кирил Илиев- европейски шампион 51кг.

Дени Велев- 3то място 85кг.

Кристиан Ранчов- 2ро място 51кг.

Та накъде бия аз, пристигнахме в България където бяхме посрещнати от 10 семейства( родители) и нито един журналист, нормално е нито сме спали с Джулияна Гани, нито сме хванати да шофираме в нетрезво състояние, казвам си аз нищо спи им се, утре ще ни потърсят, и така до днес вече 1 пълна седмица от прибирането ни и общо 3 статии в новоизгряващи местни ел. медии, нито 1 покана за някакво интервю, нито 1 покана за участие в някакво предаване, нито 1 репортаж в спортни новини. Както и да е знаем как медиите действат затова им е простено. Идва ред на уважаемият от мен кмет ( лично аз гласувах за него, вече съжалявам). Нито стон, нито вопъл, Благоевград все еднo няма 4ма европейски шампиони, иначе сме много заинтересовани от Пирин и от спортовете от, които ше спечелите повече дивиденти, ако ви интересува поне малко младежта и спорта, ще знаете всеки 1 успех от държавно първенство, до олимпийски медал и ще ги поущрявате, а не само където знаете, че ще имате маса гласове. Както и да е забравяме и кмета и отиваме при Държавата и в частност Министрество на младежта и спорта. Ще говоря директно и искрено, за бронзовия си медал от европейското първенство държавата ми отпуска премия от 2000 лв, които чакаме всички вече 1 година и още ги няма. За европейската си титла тази година държавата ми отпуска премия от 3500 лв. ПОВТАРЯМ 3500 ЛВ за това, че съм 1ви в Европа. Да започваме ли да смятаме? Май по-добре не? А знаете ли,че ако не стигнеш до медал не получаваш нищо? Ако не стигнеш до медал не си никой? Не представляваш България на европейски форум, не си никой. Това са суми, които получават всички не олимпийски спортове, те са фиксирани. Имам още много какво да кажа, но ще спра дотук щото си развалям настроението, а съм на работа, защото да си само спортист в България е невъзможно. И тук искам да кажа,ние всички ( спортисти и осъзнати граждани) сме си виновни, стоим и нямаме проблем с нищо. Само една молба ако това стигне до някоя от институциите. Не се чудете защо в България спорта затъва все повече и повече, не се чудете когато, децата ви стават неконтролируеми наркомани, насилници и престъпници, и не на последно място, Не идвайте при нас преди избори, щото в един хубав момент вместо подкрепата ни, ще получите шутове 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов