Избрани Новини

Шеста година Доброволческата кухня храни социално слабите ни съграждани

Кухнята за бедни и тази събота нахрани социално слаби хора

Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в благоевградския квартал "Грамада" и тази събота нахрани социално слабите наши съграждани.

"Слава Богу, днешното дежурство мина в приятна и спокойна обстановка. Менюто се състоеше от постен гювеч (приготвен от екип "Шери"), хляб, кифлички и халвички. Раздадоха се около 200 порции. Благодарим на всички, които се включиха и потрудиха" - написаха организаторите.

Шеста година вече Доброволческата кухня за бедни в Благоевград храни всяка събота нашите социално слаби съграждани - без помощта на общински или държавни институции. А вече и украински бежанци! Само благодарение на щедростта и милосърдието на съмишленици и добри хора, готови да разделят залъка си с този, който го няма.

Шеста година млади и възрастни доброволци работят в кухнята през почивните дни - без възнаграждение, без претенции за слава или потупване по рамото! Правят го от сърце и с вяра!

Поклон пред отзивчивите им сърца!

Ако и Вие искате да помогнете по някакъв начин на инициативата, можете да дарите пари или хранителни продукти. Ако нямате финансова възможност, тогава можете да дарите труда си и да се включите в процеса на приготвяне на обядите. Отидете на място в църквата "Св.Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, намиращ се на ул."Тракия"- 3 в Благоевград и попитайте кога може да стартира Вашата доброволческа дейност!
Информация може да получите веднага във фейсбук групата "Ако си дал на другия".
Да припомним, че Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в Благоевград се издържа само от доброволни дарения, без подкрепата на държавата и Общината и разчита единствено на доброволния труд на млади и по-възрастни доброволци. Така че има работа и за Вас!Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)