Избрани Новини

Кухнята за бедни отново нахрани и българи, и украинци

Шеста година вече Доброволческата кухня храни всяка събота социално слабите ни съграждани

Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в благоевградския квартал "Грамада" и тази събота нахрани социално слабите наши съграждани.

"Дежурството мина спокойно. Раздадохме 240 порции с ориз, хляб и локумени вафли. Оризът сготвиха от "Шери", защото кухнята е в ремонт. Дойдоха две момичета от Франция. Готов е навесът, където могат да се хранят бездомници и хора като Генчо. Дадохме 28 порции на украинските жени и пихме с тях кафе. Прекрасни хора с професии. Имаше за тях детски дрешки и обувки. Ще дойдат следващата седмица да ни помагат. Бъдете здрави" - написаха организаторите.

Шеста година вече Доброволческата кухня за бедни в Благоевград храни всяка събота нашите социално слаби съграждани - без помощта на общински или държавни институции. А вече и украински бежанци! Само благодарение на щедростта и милосърдието на съмишленици и добри хора, готови да разделят залъка си с този, който го няма.

Шеста година млади и възрастни доброволци работят в кухнята през почивните дни - без възнаграждение, без претенции за слава или потупване по рамото! Правят го от сърце и с вяра!

Поклон пред отзивчивите им сърца!

Ако и Вие искате да помогнете по някакъв начин на инициативата, можете да дарите пари или хранителни продукти. Ако нямате финансова възможност, тогава можете да дарите труда си и да се включите в процеса на приготвяне на обядите. Отидете на място в църквата "Св.Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, намиращ се на ул."Тракия"- 3 в Благоевград и попитайте кога може да стартира Вашата доброволческа дейност!
Информация може да получите веднага във фейсбук групата "Ако си дал на другия".
Да припомним, че Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в Благоевград се издържа само от доброволни дарения, без подкрепата на държавата и Общината и разчита единствено на доброволния труд на млади и по-възрастни доброволци. Така че има работа и за Вас!Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)