Избрани Новини

ПЛТГ "Никола Й.Вапцаров" - Банско ще представя България на европейски форум

"Твоята Европа, твоето мнение!" е годишното събитие на Европейският икономически и социален комитет към ЕС

В продължение на два дни - на 31 март и 1 април, 99 ученици от средни училища и техните учители от цяла Европа ще се срещат онлайн, за да намерят решения и стратегии срещу дезинформацията и fakenews.
"Твоята Европа, твоето мнение!" е годишното събитие на Европейският икономически и социален комитет към Европейския съюз за младите хора. Училища от всички 27 държави-членки на ЕС, 5-те държави кандидатки за членство в ЕС и едно базирано в Брюксел европейско училище са поканени да кандидатстват за участие.
България ще бъде представена от Професионална лесотехническа гимназия“Никола Вапцаров“ Банско. Срещата се провежда изцяло на английски език.
Отборът на Лесотехническата гимназия е с ръководители Гергана Стоименова и Елена Хаджипопова и учениците Виктория Тодорова и Рая Димитрова от 12 клас и Ибрахим Мустафа от 11 клас.
Връзките на гимназията с европейските институции е изключително активна. Катерина Чолева и Борислава Чакърова са младши посланици на Европейския парламент към училището по програмата за училища посланици на ЕП.
Неотдавна в ПЛТГ "Никола Й.Вапцаров" бе оборудван СТЕМ кабинет. Една от първите дискусии в кабинета бе за ползите за младите хора от информираността им за правата и задълженията им като европейски граждани, как да разпознават истинските новини от фалшивите. На презентацията и в разговора взе представителят на Европейския икономически и социален съвет за България Мария Минчева.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов