Избрани Новини

Община Банско участва в XI Световен конгрес по снежен и планински туризъм

Основна тема в работата на конгреса беше възстановяването на туризма

Кметът на община Банско Иван Кадев, зам.кметът Сашка Въчкова, секретарят на общинската администрация Иван Докторов и завеждащата „Международно сътрудничество“ на НСОРБ Яна Дочева взеха участие в XI Световен конгрес по снежен и планински туризъм в Княжество Андора. Делегацията беше съпровождана от н.пр. Алексей Андреев, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Кралство Испания и Княжество Андора.
Основна тема в работата на конгреса беше възстановяването на туризма и новите тенденции в развитието му. Форумът се проведе под мотото „Нов подход за бъдещето“.
В съпътстващата програма българската делегация се срещна с министъра на туризма Жорди Торес Фалко и специалисти от андорското правителство, които запознаха гостите от Банско с цялостната концепция за развитие на Андора като целогодишна туристическа дестинация.
В поредица от работни срещи с кметове на общини, развиващи зимен и планински туризъм, и директори на планински курорти, представителите на община Банско дискутираха взаимодействието на местния бизнес с местната власт, проблемите на енергийната ефективност, управлението на отпадъците, осигуряването на обществен ред и сигурност в курортите.
Особено интересни бяха срещите на българската делегация с кмета на Ла Масана Олга Молне и на гр.Канильо Франческ Камп, които запознаха гостите с модела на управление на техните общини.
Участието на представителите на община Банско в конгреса бе организирано от Националното сдружение на общините в Република България и посолството на нашата страна в Испания и Андора.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов