Избрани Новини

Медици от Кипър заминаха за границата между Украйна и Румъния

100 украински деца, чиито родителите са в неизвестност, ще бъдат приети в Кипър

Кипърски медици доброволци заминаха тази нощ за украино-румънската граница на първата си хуманитарна мисия в помощ на бежанците от Украйна.

Екипът се състои от шест лекари и медицински сестри и е част от групата „Лекари – доброволци на Кипър“. Те ще създадат мобилна клиника за украински бежанци в района на румънския град Серет, който е на около 11 км от границата с Украйна.
„Лекари – доброволци на Кипър“ планира още две мисии за медицински грижи за бягащите от войната, които ще бъдат изпратени на границите с Молдова и с Полша.
След прекратяването на бойните действия кипърските медици ще предложат услугите си на украинска територия, предаде БНР.

100 украински деца, на много от които родителите са в неизвестност, ще бъдат приети в Кипър, съобщи в понеделник митрополитът на Тамасос и Оринис–Исайа, който ръководи работещата в момента на полско-украинската граница кипърска църковна хуманитарна мисия.

На острова вече има около 10 000 украински бежанци, включително тези, които руската инвазия е заварила там, като на ден пристигат по около 180-200 души по данни на вътрешното министерство. Близо 1 300 от тях вече са подали молби за временна закрила.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов