Избрани Новини

БЧК събра над 3 млн. за хуманитарна помощ за Украйна и за бежанците у нас

Свят

28-03-2022, 08:28

Снимка:

МО на Украйна

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

БЧК работи на два фронта - изпраща хуманитарна помощ в Украйна и работи за бежанците у нас, за да получат базисна помощ

От началото на войната в Украйна Българският Червен кръст е събрал над 3 млн., като тези средства непрекъснато се разходват. Предоставен е финансов ресурс към областните организации на БЧК в страната, за да се купуват стоки от спешна потребност за идващите от Украйна.

БЧК работи на два фронта - изпраща хуманитарна помощ в Украйна и работи за бежанците у нас, за да получат базисна помощ. Това заяви в студиото на "Денят започва" по БНТ Преслава Лилова – директор Дирекция „Международно сътрудничество и програми“ в организацията.

Според данни на БЧК у нас са пристигнали поне 40 000 души.

Вчера за Украйна са заминали поредните 2 камиона на БЧК от поредица от 15. В конвоя има хигиенни материали и хранителни продукти. Тази хуманитарна помощ се изпраща от България, от българския народ, от Българския червен кръст до Украинския червен кръст.

За момента БЧК се ползва със зелен коридор в Украйна. Минавайки през територията на Румъния Румънският червен кръст също съдейства, за да може конвоят с помощите да премине по-лесно през граничните пунктове. Помощите след това се разпределят през логистични хъбове.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов