Избрани Новини

Младежи могат да кандидатстват за DiscoverEU билет през април 2022г.

Европейската година на младежта 2022 дава шанс на 35 000 млади хора да обиколят Европа с влак

DiscoverEU, дейността на Европейската комисия, която дава възможност на 18-годишни младежи да спечелят безплатен билет за пътуване, се завръща през 2022 г. с първа покана за кандидатстване от 7 до 21 април 2022 г., когато млади хора от програмна държава по Еразъм+ ще могат да се регистрират и да спечелят безплатен билет за пътуване.
В рамките на тази първа покана ще бъдат раздадени 35 000 билета, а на поканата през октомври 2022 г. – още 35 000. Заедно с билета младите хора, които са номинирани, ще получат и карта за намаления, която може да се използва в места за хранене, настаняване, културни обекти, за местен транспорт, спортни и много други дейности.
Инициативата DiscoverEU, създадена през 2018 г., цели да насърчава интеграцията и мултикултурността в Европа, като предизвиква младите хора да опознаят европейската идентичност и да се възползват от свободното придвижване между държавите.
Кандидатстването е лесно:
Легитимните за участие млади хора трябва да попълнят въпросник на Европейския младежки портал /активен от 7-ми до 21-ри април 2022г./ с общи въпроси за Европейския съюз, политическите приоритети и инициативи, насочени към младите хора.
Избраните участници ще получат уникален код по имейл, с който да направят резервация за пътуване.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов