Избрани Новини

ТД "Осогово" - Кюстендил ще изкачи най-високия връх на планината Рудини

Открива се гледка към девет съседни планини - Черна гора, Витоша, Верила, Голо бърдо, Рила, Пирин, Конявската, Земенската и Пенкьовската

На 27.03. /неделя/ ТД "Осогово" - Кюстендил ще изкачи най-високия връх на планината Рудини, връх Сирищнишка Рудина (1172,1 м). Преходът започва от с.Сиришник и е с продължителност около 1,30 ч. в едната посока.
По пътя има изграден заслон и дървен кръст. Само на около 100-на метра от него се намира и върхът. Неслучайно екопътеката се казва „Поглед от девет планини“. От върха се открива невероятна гледка към повече от девет съседни планини - Черна гора, Витоша, Верила, Голо бърдо, Рила, Пирин, Конявската, Земенската и Пенкьовската, язовир "Пчелина" и др.
На връщане ще се спуснат при параклиса „Летни Свети Никола“. До него има изворче със светена вода, където ще обядват. По цялото трасе има изградени кътове за отдих, пейки за почивки, атракции.
Следващата отбивка ще е язовир "Пчелина". Любимата на туристите малка църква „Свети Йоан Кръстител Летни“, намираща в местността „Камико“, ще я наблюдават през язовира. Целта на групата ще са „Каменните гъби“, скалните образования и оброчища. След разходка от около 2 часа сред това море от скални феномени, синевата на язовира и фото пауза на цъфтящите в момента планински котенца, ще се приберат по родните места, заредени с много красота и емоции.
Цената за транспорта е 15 лв. Записване в офиса на дружеството. Тръгване 8,30 ч. от паркинга на театъра. На 26.03.2022 г. /събота/ се сменя часовото време.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов