Избрани Новини

В Благоевград ще се проведе "Събитието на Книгите"

То е първото от поредица мероприятия, които ще срещат автори и любители на книги

Събитието на Книгите е първо от поредица мероприятия, които съществуват, за да срещат автори и любители на книги в Мощанската къща, квартал "Вароша", Благоевград. Всеки месец ще се обогатява библиотеката с няколко четива, с които ще можете да се сдобиете и вие!
Първото събитие на Книгите ще ви разкаже за 7 автори, някои известни и популярни, други тепърва започващи развитието си в писането.
Всеки един от тези автори ще разкаже как да четем между редовете му. "Нашата академия ще обособи няколко от своите помещения, за да може да предостави пълен комфорт на творците, които подкрепя и на техните гости, така че да могат спокойно да почетат заедно и да дискутират интересни теми за вдъхновение, култура и изкуство", споделя Спасимир Тренчев.
Като кулминация на това мероприятие ще поканят всички автори и желаещите да получат подписани техни издания на по питие на втория етаж на Мощанската къща, обособен като галерия днес от 17:00 часа.
Събитието организира Надежда Андонова, основателка и едноличен собственик на Академия по мода и бизнес в Мощанската къща, Вароша, Благоевград - NaChe Academy. Тя е позната на мнозина като неизчерпаем извор на вдъхновение и инициатива. Пример за това, че мечтите се сбъдват, когато им даваме любов, отношение и внимание. Тя обожава да чете и да контактува с интересни хора и това я подсеща да създаде поредица от събития, с които да привлича все повече интересни хора, които имат какво да разкажат за себе си, за да направят Благоевград един още по-хубав град.
Спасимир Тренчев е партньор в "Събитието на Книгите" Vol. I. Той е роден в Благоевград. Завършил е "Етнология" и "Английска филология". Винаги пише това, което го вдъхновява и не следва жанрови рамки. За него добрата литература, както и всяко изкуство, трябва да задава въпроси, да провокира и да въздейства емоционално.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов