Избрани Новини

Благоевградчанката Живка Юрукова издаде втора детска книга в Италия

Тя е за деца от 6 до 12 години

Втора книга за деца издаде в Италия благоевградската писателка и художничка Живка Юрукова - "Тайната на вълшебната лула".
Книгата разказва за перипетиите и авантюрите на притежателите на вълшебната лула. Силата й обаче е твърде голяма за всички хора, магьосници, крале, елфи, джуджета - всички искат да я притежават, но тя е мощна и опасна. Възраст на четене: от 6 - 12 години.

Инициативата за тази книга отново е на италианското издателство, впечатлено от разказаната история в първата й книга "Вълшебната лула" - една съвременна приказка за деца над 6 г. Книгата учи, че ако правиш добро на другите, ти се връща добро и ако даваш любов, ще имаш любов. Илюстрациите и към двете книги са на авторката.

Нека припомним, че по професия и образование Живка Юрукова е юрист, на по сърце и душа - артист. Тя е автор на поезия, има издадени поетични книги, освен това е и художник със самостоятелни изложби.
"Обичам да пиша за деца. За тях трябва да се пише с любов и топлина", споделя авторката и ни пожелава "Хубав ден!"Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)