Избрани Новини

На Първа пролет: Заедно в теснолинейката!

Новото пътешествие този път е до Разлог

Вече 7-ма година Сдружение "Родопската теснолинейка" заедно създава емоции и спомени на десетките организирани празнични пътувания по теснолинейката за 3-ти март, 6-ти май, денят на Велинград през юли, техният фолклорен събор на най-високата гара на Балканите в разгара на лятото, есенните атракционни пътувания и разбира се – коледното пътешествие за малки и големи. 
Тази година канят за първи път на едно ново пътешествие – този път до Разлог, където ще се отбележи настъпването на пролетта. Разлог е разположен в сърцето на Пиринска Македония, прегърнат от красивите и величествени Родопи, Рила и Пирин. Освен с чистия въздух, Разлог пленява с добре устроен градски център, внушителна църква и красив парк, а само на около километър пеша се намира панорамната алея „Стъпалата”, откъдето се открива спираща дъха гледка към цялата Разложка котловина.
По време на престоя в Разлог ще се види панорамната гледка по алеята на „Стъпалата” на хълма Голак, като пътьом ще се мине през центъра, за да може по-мързеливите да останат там за обяд или кафе.
Тръгване на 20 март – неделя, с теснолинейката в 08:50 ч. от гара Септември. Пристига се в Разлог малко преди 13 ч. на обяд и има два часа на разположение до 15:00 ч., когато влак „Родопи” потегля обратно за Септември. Влакът разполага с бюфет-вагон, където се предлагат неща за хапване, кафе, вода, безалкохолни и алкохолни напитки. Желаещите да дойдат от София, Пазарджик и Пловдив могат да проверят връзките с влакове до Септември – има и сутринта, и вечерта. Билети ще се продават от всички каси на БДЖ,  като е необходимо само да кажете, че искате да пътувате до Разлог и обратно на съответната дата с влакчето в 08:50 ч. от гара Септември.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов