Избрани Новини

Родопската теснолинейка потегля към Разлог

Заедно ще отбележат настъпването на пролетта

Тази година от "Родопската теснолинейка" канят за първи път на едно ново пътешествие – този път до Разлог, където да отбележим настъпването на пролетта.

Разлог е разположен в сърцето на Пиринска Македония, прегърнат от красивите и величествени Родопи, Рила и Пирин. Освен с чистия въздух, Разлог пленява с добре устроен градски център, внушителна църква и красив парк, а само на около километър пеша се намира панорамната алея „Стъпалата”, откъдето се открива спираща дъха гледка към цялата Разложка котловина.

По време на престоя в Разлог ще отведат пътниците до панорамната гледка по алеята на „Стъпалата” на хълма Голак, като пътьом ще минат през центъра, за да може по-мързеливите да останат там за обяд или кафе.

Тръгва се на 20 март – неделя, с теснолинейката в 08:50 ч. от гара Септември. Пристига се в Разлог малко преди 13 ч. на обяд и ще има два часа на разположение до 15:00 ч., когато влак „Родопи” потегля обратно за Септември. Влакът разполага с бюфет-вагон, където се предлагат неща за хапване, кафе, вода, безалкохолни и алкохолни напитки. Желаещите да дойдат от София, Пазарджик и Пловдив могат да проверят връзките с влакове до Септември – има и сутринта, и вечерта.

Билети ще се продават от всички каси на БДЖ, като е необходимо само да кажете, че искате да пътувате до Разлог и обратно на съответната дата с влакчето в 08:50 ч. от гара Септември.Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов