Избрани Новини

Бойко Борисов се срещна с посланика на Украйна у нас

Политика

16-03-2022, 11:49

Снимка:

Бойко Борисов/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

ГЕРБ преизбра единодушно Бойко Борисов за председател и поиска предсрочни избори

ГЕРБ ще подкрепи евроатлантическия ангажимент, правителството шикалкави, заяви бившият премиер

За мен беше чест да посрещна в Централата на ГЕРБ посланика на Украйна Н. Пр. Виталий Москаленко. Това написа бившият премиер на профила си във Фейсбук.

"Поех ангажимент, че ако правителството внесе в парламента позиция с мерки срещу войната в Украйна, ПГ на ГЕРБ-СДС ще подкрепи с гласовете си всичко, което посланикът на Украйна поиска – от затваряне на въздушното пространство на Украйна до изпращане на материална подкрепа като каски, бронежилетки и друго", заявява Борисов.

"20 дни след началото на войната Кризисният щаб не работи нормално и всичко се крепи на усилията на доброволците. Изказвам своята благодарност към кметовете и българския бизнес, които подкрепят бежанците от Украйна", допълва той. 

"В същото време със съжаление виждам, че страната ни няма ясна позиция. Това шикалкавене не ми харесва. Вчера президентът говореше да ремонтираме самолети в Москва и да пазим с български самолети и пилоти небето си, все едно не сме в НАТО и ЕС", отбелява лидерът на ГЕРБ.

"Войната в Украйна е война срещу световната демократична общност. Става въпрос за ценности, не за история и признателност. Когато всички наши европейски приятели са застанали твърдо зад Украйна, премиерът Кирил Петков се разхожда да гледа палатки по границата. И в момент, когато има война - как е възможно да шикалкавиш, че ще правиш батальон и 1 месец такъв да няма", категоричен е Борисо.

"Много пъти съм бил упрекван за балансираната си политика в отношенията между България и Русия. Но днес има война. И вече е време за ясно позициониране!", добавя той



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов